Ara ki bulasın :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Popüler Yayınlar

1 Temmuz 2013 Pazartesi

1 aylık yeni doğan bebekler

Bebeğinizi emzirmeye devam ediyorsunuz. Çünkü biliyorsunuz ki anne sütü ilk 6 ay boyunca bebeğinizin ihtiyacı olan en önemli besindir. Değil mi?
Bebeğinizi başarılı bir şekilde emzirmeniz için bazı ipuçları...
 •  Odadaki kalabalığı azaltın. Siz ve bebeğiniz bu erken dönemlerde emzirme seanslarına konsantre olmalısınız ve mümkün olduğunca az konuk ağırlamalısınız.
 •  Bez değişikliği yapın. Bebeğiniz biraz sakinleştiğinde bir değişiklik yapmanın zamanı gelmiştir. Temiz bir bez beslenme saatini daha rahat bir hale getirir ve hemen sonra bez değiştirme ihtiyacını ortadan kaldırır. Ancak geceleri gerekmediği sürece bez değiştirmeyin;bu tip bir müdahale bebeğin uykusuna dönmesini güçleştirir.
 •  Rahat bir pozisyon bulun. Kas ağrıları ve yaygın vücut ağrıları büyümekte olan bebeği taşıyan yeni anne babalar için bir meslek hastalığı sayılabilir. Bebeği garip bir pozisyonda beslemek problemi daha da arttırır. Bebeği memeyle yada biberonla beslemeye başlamadan önce sırtınıza ve bebeğin altında kalan kolunuzun altına yeterli destek sağlayarak konforunuzu sağlamaya çalışın.
 •  Bebeği rahatlatın. Bebeği çok sıkı sarmalamışsanız beslenme sırasında gevşetin.
 •  Çığlık atan bebeği sakinleştirin. Bu şekilde bebek emme olayına konsantre olamaz. Yumuşak bir şarkı söylemeyi yada biraz sallamayı deneyin. Sesiniz kötüyse bile aldırmayın!
 •  Bebeğinizle temas kurun. Bebeğinize ellerinizle, gözlerinizle ve sesinizle sarılın ve okşayın. Öğünlerin sadece bebeğinizin günlük besin ihtiyaçlarının değil aynı zamanda anne sevgisi ihtiyacını karşıladığını da unutmayın.
 •  Geğirme molası verin. Meme değiştirirken yada biberon yarılandığında bebeğinize düzenli geğirme molaları verin. Bebeğiniz emmeyi vaktinden önce kesiyorsa yine geğirme molası verin. Neden mi? Gayet basit. Bebeğinizin minik karnını dolduran yemek değil gaz olabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder